Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στη Θέρμη κάτι αλλάζει και ΜΑΣ ανεβάζει....


Τον τίτλο του άρθρου τον έκλεψα από μια αφίσα που έπεσε στο μάτι μου όταν "σέρφαρα" προχθές στο γνωστότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης , το facebook... 1700 φίλοι από Βασιλικά , 1500 απο Μίκρα , σχεδόν 2500 απο Θέρμη , 700 απο Τριάδι και άλλοι τόσοι απο Νέο Ρύσιο και Ταγαράδες , σελίδα και group με συνολικά 1500 μέλη.. τα νούμερα μου ενέτειναν την περιέργεια  το έψαξα λίγο παραπάνω και κατάλαβα περί τίνος πρόκειται..


Κάτι καινούριο ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά στα νεανικά δρώμενα του Δήμου Θέρμης .
 Το όνομα αυτού "Σύλλογος Σπουδαστών και Νέων Επιστημόνων Δήμου Θέρμης " ..!

Νέοι απο τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου (Θέρμη , Μίκρα , Βασιλικά) συγκεντρώθηκαν
"και ύστερα από συζητήσεις επί συζητήσεων οριοθέτησαν τους στόχους που θα δικαιολογούσαν την ύπαρξη ενός τέτοιου νεανικού συλλόγου. " όπως διαβάζουμε σε ένα απόσπασμα της εφημερίδας του συλλόγου "Τύπος εν Θέρμω" στο τεύχος Δεκεμβρίου . Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα :


"  Όλα άρχισαν ξαφνικά χωρίς έντονους προβληματισμούς και ενδοιασμούς για την επιτυχία ή αποτυχία του εγχειρήματος …Ίσως γιατί ξέραμε από τα πρώτα κιόλας βήματα μας ότι γεννιόταν κάτι καλό.
Στην αρχή ήταν μια ιδέα που γυρνούσε στο κεφάλι ενός και θα έμενε σίγουρα ιδέα εάν δεν υπήρχαν γύρω του τα άτομα εκείνα που θα την στήριζαν και θα την έκαναν δική τους ..την ιστορία άλλωστε «την γράφουν οι παρέες».
Έτσι νέοι από τη Θέρμη , τα Βασιλικά , τη Μίκρα βρεθήκαμε και ύστερα από συζητήσεις επί συζητήσεων οριοθετήσαμε τους στόχους που θα δικαιολογούσαν την ύπαρξη ενός τέτοιου νεανικού συλλόγου.  Αποτέλεσμα όλων αυτών των ζυμώσεων ήταν η δημιουργία του  Συλλόγου Σπουδαστών και Νέων Επιστημόνων Δήμου Θέρμης «Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» .
Οι βασικές αρχές-στόχοι είναι οι εξής :
α) Η επιδίωξη να παραμείνουν και να δημιουργούν στον τόπο τους οι νέοι άνθρωποι του Δήμου Θέρμης και η παρώθησή τους για δημιουργία.
β) Η ανάπτυξη μεταξύ των μελών δεσμών αλληλεγγύης, φιλίας και συναδέλφωσης.
γ) Η υποβοήθηση και η προβολή του αυριανού επαγγελματία νέου του Δήμου Θέρμης να ορθοποδήσει και να ανελιχθεί επαγγελματικά στο στίβο της ζωής ,
δ) Η συνένωση των νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η συνεργασία τους σε επαγγελματικό και ευρύτερο επίπεδο .
ε) Ο εντοπισμός , η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβληματισμών της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο.

Κάθε Σύλλογος όμως γίνεται πιο αποτελεσματικός , πιο δυναμικός όταν η βάση των μελών του διογκώνεται . Γι’αυτό η πρώτη συμμετοχή σου στις δραστηριότητες του Συλλόγου θα πρέπει να είναι η εγγραφή σου σε αυτόν ως μέλος του . Ο λόγος απλός : Τα μέλη του Συλλόγου και μόνο αυτά εκλέγουν τη διοίκηση του Συλλόγου, ψηφίζουν στις Γενικές Συνελεύσεις και λαμβάνουν μέρος στην λήψη των αποφάσεών του .

Ο Σύλλογος μας είναι ανοικτός σε νέες προτάσεις και ιδέες . Είναι πολλά που θέλουμε να κάνουμε , πολλά που σκεφτόμαστε και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου..

για τον ΣΥ.Σ.ΝΕ.Θ
Παντελής Βογιατζής                      "


Εμείς το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε για τα παιδιά και τη προσπάθειά τους αυτή είναι καλή επιτυχία γιατί τέτοιες προσπάθειες αξίζουν ευρείας αποδοχής !!
Εμείς σαν blog θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι μας χρειαστείτε..
Καλή δύναμη παιδιά ...!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου