Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σημεία των καιρών

 Όταν οι αντάρτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν το ανάστημά τους και είπαν ''όχι" στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα είπαμε "μπράβο" (..όχι απαραίτητα γιατί χειροκροτούμε τις επαναστάσεις.Αλλά είπαμε "μπράβο").Υπάρχουν και κάποιοι που καταλαβαίνουν πως ο λαός δεν αντέχει άλλους φόρους.Δεν αντέχει άλλη πίεση.Το μειδίαμά μας όμώς έβησε το βράδυ εκείνης της Τρίτης ,όταν τελείωσε η ψηφοφορία στη Βουλή.
 Με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες για το ειδικό τέλος ακινήτων και την αντικατάσταση των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Και το τρελό είναι ότι την τροπολογία για το τέλος ακινήτων υπερψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.Για να θυμιθούμε λίγο τα νούμερα , απο τους 297 που ψήφισαν , οι 155 είπαν ΝΑΙ .
Εκεί καταλάβαμε ότι αυτοί οι αντάρτες που βγήκαν στις τηλεοράσεις και έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις , όταν βρέθηκαν μπροστά στη κάλπη , μπροστά στο κίνδυνο να μπουν στη μαύρη λίστα του κ.Υπουργού ,κατέβασαν τα παντελόνια τους και έκαναν ότι τους πρόσταξε.Εκεί ξέχασαν τον λαό ,τους φίλους ,τους συγγενείς.Ξέχασαν τις υποσχέσεις .Ξέχασαν την αξιοπρέπειά τους .Αλλά ποια αξιοπρέπεια...Γιατί αν είχαν αξιοπρέπεια αυτοί οι αντάρτες βουλευτές ,δεν θα έκαναν πίσω.Θα τιμούσαν τουλάχιστον τα παντελόνια που φοράνε.Σα δε ντρέπονται...
Ερχόμαστε στο σήμερα με βήμα ταχύ.. 
Για δύο χρόνια δανειστήκαμε, δανειστήκαμε, δανειστήκαμε από τον μηχανισμό στήριξης κι όχι από τις αγορές. Από δω και πέρα μέχρι το 2020 θα πληρώνουμε έτσι ώστε να μειώσουμε το χρέος στα επίπεδα του 2009. Γιατί πέρα από μια διαχειριστική ανικανότητα αποκαλύπτεται μια προσχεδιασμένη, μειοδοτική παραχώρηση εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Δεν μιλούμε πλέον για λάθη επί λαθών, αλλά για προσχεδιασμένες ενέργειες, καλά οργανωμένες δράσεις. Η Ελλάδα με ιστορία, πολιτισμό, οικονομία που έκανε βήματα γοργά βασιζόμενη στη ναυτιλία και τον τουρισμό, που έκανε βήματα στο χώρο της ενέργειας, ήταν το καλύτερο πειραματόζωο. Το δρόμο τον δείχνει ο λαός. Αυτός θα στηρίξει τον ηγέτη για να κόψει το Γόρδιο Δεσμό. Ο Μ. Αλέξανδρος αν δεν είχε ισχυρότατο στρατό για να φτάσει στη Φρυγία δε θα τον έκοβε ποτέ. Ο λαός να στείλει σπίτια τους μειοδότες, αυτούς που προσέβαλαν την ιδιοπροσωπία του Έλληνα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου